Slapukų politika

Mes rūpinamės Jūsų duomenų saugumu. Vertiname Jūsų pasitikėjimą mumis ir esame įsipareigoję saugoti bei atsakingai tvarkyti Jūsų asmens duomenis. Šiame dokumente pateikiame informaciją, kaip tvarkome asmens duomenis naudodami slapukus. 

Jei kilo klausimų ar neaiškumų dėl mūsų naudojamų slapukų, paskambinkite mums telefonu +370 5 240 9383 arba +370 615 53694, parašykite laišką el. paštu hello@mano.bank arba užsukite į  mano.bank klientų aptarnavimo centrą, S. Moniuškos g.27 LT-08115 Vilniuje. 

Kas yra slapukas?

Slapukas – tai nedidelis informacijos failas, atsiųstas į Jūsų kompiuterį ar kitą  įrenginį (pavyzdžiui, mobilųjį telefoną) Jums besilankant atitinkamoje interneto svetainėje, ir išsaugomas Jūsų naršyklėje. Slapukas yra atsiunčiamas į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį tam, kad išsaugotų duomenis, o bendrovė, atsakinga už šio slapuko diegimą, galėtų juos atkurti ir atnaujinti. 

Ar visi slapukai atlieka tą pačią funkciją?

Ne, yra skirtingų tipų slapukai ir skirtingi jų panaudojimo būdai. Slapukus galima suskirstyti į kategorijas pagal jų paskirtį, saugojimo laiką ir jų vietą svetainėje. 
 

Būtini slapukai

Kad svetainę būtų lengviau naudoti, būtinais slapukais aktyvinamos pagrindinės funkcijos, pavyzdžiui, naršymo puslapiuose ir prieigos prie svetainės apsaugotų sričių. Be šių slapukų svetainė neveiks tinkamai.

Pavadinimas
Teikėjas
Paskirtis
Galiojimo pabaiga
Tipas

gtm_list

mano.bank

Šis slapukas atlieka konteinerio, iš kurio duomenys perduodami Google Tag Manager, funkciją.

Persistent  

HTML

maxtf

mano.bank

Slapukas renka informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant išsaugoti statistinę informaciją Maxtraffic platformai.

1 diena

HTTP

maxtp

mano.bank

Šis slapukas perduoda lankytojo aplankytus puslapius Maxtraffic platformai.

999 dienos

HTTP

maxtu

mano.bank

Šis slapukas perduoda lankytojo aplankytus puslapius Maxtraffic platformai.

999 dienos

HTTP

maxty

mano.bank

Šis slapukas perduoda lankytojo aplankytus puslapius Maxtraffic platformai.

1 diena

HTTP

referrer

mano.bank

Svetainės paieškos kokybę užtikrinantis sausainukas.

30 dienų

HTML

PHPSESSID

mano.bank

Preserves user session state across page requests.

Session

HTTP

Statistiką renkantys slapukai

Naudodami statistikos slapukus, kurie renka anoniminę informacija ir teikia jos ataskaitas, svetainės savininkai gali sužinoti, kaip lankytojai sąveikauja su svetaine.

Pavadinimas
Teikėjas
Paskirtis
Galiojimo pabaiga
Tipas

tr

facebook.com Facebook slapukas skirtas sekti pardavimų informaciją.

Session  

Pixel

collect

google-analytics.com Google Analytics slapukas skirtas siųsti informaciją apie vartotojo įrenginį ir elgseną.

Session

Pixel

_ga [x2]

mano.bank

Registruoja unikalų vartotojo Id pagal kurį indentifikuojama vartotojo elgsena svetainėje.

2 metai

HTTP

_gat [x2]

mano.bank

Google Analytics slapukas, naudojamas padidinti siunčiamų vartotojų užklausų greitį. 1 diena

HTTP

_gid [x2]

mano.bank

Šis slapukas naudojamas siekiant atpažinti Asmenį.

1 diena

HTTP

returningVisitor

mano.bank

Indetifikuoja į svetainę grįžtancius vartotojus ir perduoda informaciją Facebook reklamos platformai.

1 metai

HTTP

MP_utm_source

mano.bank

Pasitelkiant šiuos našumo slapukus, renkama anoniminė informacija apie tai, kuriuose puslapiuose vartotojas lankėsi. 30 dienų HTML
MP_utm_medium mano.bank Pasitelkiant šiuos našumo slapukus, renkama anoniminė informacija apie tai, kuriuose puslapiuose vartotojas lankėsi. 30 dienų HTML
MP_utm_campaign mano.bank Pasitelkiant šiuos našumo slapukus, renkama anoniminė informacija apie tai, kuriuose puslapiuose vartotojas lankėsi. 30 dienų HTML

Rinkodara

Rinkodaros slapukai naudojami lankytojams sekti daugelyje svetainių Tuo siekiama rodyti atskiram naudotojui pritaikytus ir jį dominančius skelbimus – tokie skelbimai vertingesni leidėjams ir trečiųjų šalių reklamuotojams.

Pavadinimas
Teikėjas
Paskirtis
Galiojimo pabaiga
Tipas
fr facebook.com Facebook slapukas skirtas tiesioginės rinkodaros tikslams. 3 mėnesiai HTTP
ads/ga-audiences google.com Google Adwords slapukas skirtas pasiekti svetainėje apsilankiusį vartotoja ir pagal jo elgseną pritaikyti reklaminius pasiūlymus. Session Pixel
pcs/activeview googlesyndication.com Google slapukas skirtas reklamos produktams. Session Pixel
serve/log/view serve.mxapis.com Šis slapukas perduoda informaciją Maxtraffic platformai apie sutikimą gauti aktyvius pranešimus naršyklėje. Session Pixel

Kaip pakeisti slapukų nustatymus?

Pasirinkti priimamus slapukus ar atsisakyti tam tikrų slapukų galite bet kada pakeitę savo naršyklės nustatymus. 
Jeigu norite, kad Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje nebūtų išsaugomi slapukai, galite savo naršyklės nustatymuose pasirinkti gauti pranešimą  prieš įrašant bet kokį slapuką. Taip pat galite nustatyti, kad naršyklė iš karto atmestų visus arba kai kuriuos slapukus. Taip pat galite pašalinti slapukus, kurie jau buvo išsaugoti Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje. Atkreipkite dėmesį, kad tokiu atveju turėsite atskirai pasirinkti nustatymus kiekvienai naudojamai naršyklei bei įrenginiui.  
Kiekviena naršyklė turi skirtingą nustatymų pritaikymo metodą. Jeigu reikia, pasinaudokite savo naršyklės žinyno funkcija, kad tinkamai pasirinktumėte nustatymus. 

Kokias teises Jūs turite? 

Jūs turite teisę: 

  • gauti iš „Mano Bankas“, AB, informaciją apie tvarkomus Jūsų asmens duomenis; 

  • reikalauti, kad neteisingi, neišsamūs ir netikslūs Jūsų asmens duomenys būtų ištaisyti;

  • reikalauti, kad Jūsų asmens duomenys nebebūtų toliau tvarkomi tiesioginės rinkodaros  tikslais. 

Kaip „Mano Bankas“, AB, užtikrina Jūsų asmens duomenų saugumą? 

Slapukų surinkti Jūsų asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo bei kitų asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų nuostatomis. Vadovaudamiesi teisės aktų reikalavimais mes taikome saugumo priemones, kurios užkirstų kelią neteisėtam Jūsų asmens duomenų  atskleidimui bei neteisėtam jų panaudojimui. 

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi. Daugiau informacijos apie slapukus.